Kurumumuzun Tarihçesi

 

 

OKULUN TARİHÇESİ:

 

 

16.05.2013 3005

Daha önce Pratik Kız Sanat Okulu olarak hizmet veren, bugün adı Kuşadası Ada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan okulumuz 27 Ekim 1986 tarihinde 7 kişilik öğretmen kadrosu ile Kız Meslek Lisesi olarak öğretime açılmıştır.1987 yılında döner sermaye ile çalışan Uygulama Sınıfı faaliyete geçmiştir. Son olarak 1993-1994 Eğitim Öğretim Yılına kadar geleneksel bölümlerle öğretim yapan okulumuzda, Seyahat Acentesi bölümü açılmış, mezun olanlar da Kuşadası'nın değişik acentelerinde yetkili elemanlar olarak çalışmaktadır.

1998-1999 öğretim yılından itibaren de turizm sektörünün hizmet alanına kalifiye eleman yetiştiren ve bu alandaki ihtiyacı karşılayacak olan Turizm Endüstrisi ve Servis Hizmetleri Bölümü faaliyete geçmiştir.

2001 yılından itibaren okul adı değişikliğiyle bütün bölümlerimize karma özellik gelmiş olup, okul ismi Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2006-2007 Eğitim Öğretim Yılından itibaren okulumuzun adı Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2008–2009 Eğitim Öğretim Yılından itibaren okulumuzun adı Milli Eğitim Bakanlığı okul çeşitliliğinin azaltılması konusunda 81 nolu genelgesi doğrultusunda Kuşadası Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Süreç içinde okulumuzda bulunan Giyim Üretim Teknolojisi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alanları kapanmıştır.

Halen;

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı,

Grafik Fotoğraf Alanı

Güzellik Hizmetleri Alanı

Halkla İlişkiler Alanı

Konaklama Seyahat Hizmetleri alanı bulunmaktadır.